3.6 Moduler - læringsdesign
Moduler gir deg mulighet til å organisere faginnholdet og plassere det i en logisk rekkefølge.
Som undervisere er vi vant til å bygge opp en time, en uke, et semester, eller en samling. Det vi egentlig bygger er læringsøkter. Vi bygger opp disse av noen mindre ulike enheter som for eksempel forelesning, øvelsesoppgaver, noe studenten skal lese, noen nettsider osv. Som lærer tenker vi ut en god måte å formidle stoffet på, hvordan studenten bør jobbe med stoffet for å lære osv. Dette kalles også læringsdesign.
Moduler kan ses på som byggesteiner eller kapitler, og moduloversikten er som en innholdsfortegnelse.I hver modul kan du legge til forskjellige innholdselementer: Sider (med tekst, bilde, video), oppgaver, tester, diskusjoner, filer og lenker.Her ser du at 1.1 er forklaring på skjermbildet og er laget som en side.Dette er kun pekere (lenker) til siden som heter 1.1 Første skjermbildet. Moduler kan også peke til oppgaver, diskusjonforum, tester og lenker. Moduler er bare en måte å strukturere på.
Vi konseptualiserer her forelesninger, øvelsesoppgaver, pensum, nettsider osv som byggesteiner i ditt læringsdesing for dine studenter.
Disse byggesteinene må struktureres inn i større enheter som kan være en 2 timers økt, en samling, en uke eller et tema. Disse kan vi konseptualiseres som moduler.
Vi kan bygge sammen flere moduler til en større enhet som semester, emner osv. Du kan ha en modul, eller du kan ha mange moduler. Denne læringsressursen har hele 6 moduler.
Vi skal se nærmere på moduler på de neste sidene.